Ahogy azt az előző hagyományos gyertyás posztban beharangoztam leírom a zselés gyertya készítését is. Nem igazán van különbség (és mint azt már említettem gyertyát önteni mindenki tud), viszont nekem az eredmény látványosan eltérő. Van pár zselés gyertyám, de még sosem tudtam rávenni magam, hogy használjam is őket. Csak dekorációnak vannak, de annak csodaszépek.

Ha te is így gondolod, nyugodtan használd „zselébe zárt emlék”-nek egy tengerparti nyaralásról gyűjtött kagylókkal díszítve. Persze a sima egyszerű nem dekorált csak maximum illatosított gyertyát még én is simán meggyújtom.

 

otthon gyertya

forrás

Amire szükséged van:

  • gyertyazselé
  • forraló edény
  • olvasztó edény
  • kanóc
  • üveg öntőforma
  • opcionális: dekoráció (nem gyúlékony – homok, kagyló, csillámpor), illolaj

Elkészítés:

  1. Rakd fel a vizet forrni a tűzhelyre. Hasonlóan a hagyományos gyertyához, itt sem olvasztható közvetlenül a gyertyazselé, hanem egy olvasztó edénybe tedd a vízbe és így olvaszd fel.
  2. Amennyiben szeretnéd illatosítani vagy színezni, akkor azt most tedd meg. Illetve kapható már alapból színezett gyertyazselé is.
  3. A választott üveg öntőformába állítsd bele a kanócot, rögzítsd nehogy eldőljön. Helyezd el benne a dekorációt és öntsd bele a folyékony gyertyazselét.
  4. Hagyd megszilárdulni.

Készíthetsz olyan gyertyát is, amiben a színek rétegezve vannak. Ebben az esetben várd meg amíg az első szín kissé megszilárdul és egy előmelegített kanál hátulján lassan csorgasd rá a következő színt. Így elkerülheted az alatta levő réteg felkeveredését. Ezt ismételd ahány színt vagy réteget szeretnél készíteni.

 

otthon gyertya

forrás

Ha tetszett az ötlet oszd meg másokkal is. Ha te már elkészítetted nyugodtan tedd közzé a facebook oldalamon, akár élmény beszámolóval, nagyon örülnék neki.
Kövess Pinteresten és Instagramon sok egyéb ötletet is láthatsz