Naná.

Van nekem egy speciális gyermekem, aki elég későn tanult meg beszélni és ezért szókártyákat használtunk kommunikációra. Ezeket, hogy tartósabbak legyenek szépen lelamináltam. Mivel gépem nincs így mindig kölcsön kellett kérnem.  Ezzel nem is volt gond, amíg egyszer nem adódott olyan helyzet, hogy kellett hirtelen egy új kártya.

Én úgy működök, hogy addig túrom a netet, amíg nem találok megoldást. Így fedeztem fel ezt a gép nélküli laminálást. Megnéztem a videót, rájöttem hogy ez nem is nehéz és megcsináltam.

Ahhoz, hogy nektek bemutassam ezt a lehetőséget megkértem a nagylányom, hogy rajzoljon nekem egy képet, így azt lamináltam le. Mire az oviból hazahozzuk, már a hűtőn fogja várni az alkotása. Nagyon tetszeni fog neki az biztos.

tipp gyerek

Amire szükséged van

  • meleglamináló fólia
  • vasaló
  • régi anyag
  • kép amit laminálnál

tipp gyerek

Elkészítés menetet

  1. Készíts elő mindent, amire szükséged lesz. Dugd be a vasalót. Ne felejtsd el kikapcsolni a gőzölés funkciót. Én a legmagasabb hőmérsékletre szoktam állítani.
  2. Tedd a képet a fólia lapjai közé. Figyelj arra, hogy mindegyik szélén túllógjon a fólia a képen pár milliméterrel. Nekem kicsit le is kellett vágnom a rajzból hozzá.

tipp gyerek

  1. Fedd le az anyaggal. Én egy régi textil pelenkát használtam, de lehet egy kinyúlt póló vagy akár egy törölköző is.
  2. Pár percig vasald az anyagon keresztül a fóliát. Figyelj arra, hogy először a zárt felétől haladj a nyitott oldala felé.  Néha rá lehet nézni, hogy jó-e már, ha nem akkor tovább kell vasalni.

tipp gyerek

  1. Ez a lépés elhagyható. Én ragasztottam egy mágnes csíkot (lehet venni akár öntapadós változatot tekercsben) a hátuljára és úgy tettem a hűtőre. Így egyetlen fontos részlet se lesz kitakarva.

tipp gyerek

Lamináló fóliát több méretben vehetsz és akár egy nagyobb méretbe több kisebb képet is tehetsz. Én A4-es méretnél nagyobbal még nem próbáltam ki ezt a módszert, ha te megteszed oszd meg velem a tapasztalatokat kérlek.

Nézd meg ezt a videót is:

Ha tetszett az ötlet oszd meg másokkal is. Ha te már elkészítetted nyugodtan tedd közzé a facebook oldalamon, akár élménybeszámolóval, nagyon örülnék neki.
Kövess Pinteresten és Instagramon sok egyéb ötletet is láthatsz