Szeretem kicsit átalakítani a ruhákat. A férjem szerinte ez eléggé "éhezők viadala" fun-ra sikerült. Na ebből is látszik, hogy igazából én vagyok rajongó nem ő. Vagy szerintetek is hasonlít?

divat

A gyerekek pólóit leginkább transzfer fóliával, vagy textilfilccel szoktam dekorálni, természetesen az újak nem maradnak majd le a blogról. Viszont ezt a hipós lehetőséget még nem próbáltam ki. Mielőtt neki estem a saját trikómnak azért kipróbáltam a férjem egyik "mehet a gyűjtőbe" pólóján.

A legtöbb helyen azt olvastam, hogy vízzel kell higítani a hipót, de őszintén megmondom nekem nem történt semmi vele. Viszont a tömény hipó percek alatt megmarta, szóval én úgy döntöttem, hogy ennél maradok.

Alapanyagok:

  • sötét színű trikó
  • hipó
  • szórófejes flakon
  • karton vagy újságpapír
  • stencil vagy saját minta

Én saját magam készítettem a mintát. Neten rengeteget lehet találni, csak keressetek mindenféle clipart-ot vagy vektort.

divat
Forrás

Ha saját sablont szeretnél használni nyomtasd ki a képet, rajzold át üvegfólia hátuljára (ha fontosak az irányok, akkor figyelj, hogy a tükörképet rajzold át, különben minden fordítva lesz a végeredményen)

divat

Ha kivágtad a mintát óvatosan távolítsd el a fólia hátoldalát .Itt figyelni kell,hogy ne pöndörödjön össze, vagy a vékony helyeken ne szakítsd el. Ragaszd fel oda ahova szeretnéd a mintát. Én most középre tettem, de nyugodtan mehet valamelyik oldalra is.

divat

Fontos lépés ezután, hogy tegyél a ruhába kartonpapírt, ezzel megvéded a hátoldalt és nem lesz az is hipós. Ha mindent elrendeztél, töltsd a hipót egy szórófejes flakonba és spricceld le a ruhát.

divat

Nekem csak pár percig tartott, hogy megmarja a triót, ekkor levettem a sablont, hideg vízben kézzel jól kiöblítettem (akinek érzékeny a keze az használjon gumikesztyűt!). Felakasztottam száradni.

Íme a végeredmény:

divat

Néhol beszívja az anyag a hipót, így nem lett teljesen éles a kép, de gondolkozom rajta, hogy ezt korrigálom fekete textilfilccel. Egyenlőre tetszik a végeredmény így is.

Ha tetszett az ötlet oszd meg másokkal is. Ha te már elkészítetted nyugodtan tedd közzé a facebook oldalamon, akár élménybeszámolóval, nagyon örülnék neki.
Kövess Pinteresten és Instagramon sok egyéb ötletet is láthatsz