Mint pedagógus azt vallom, hogy elméletben tudni nem elég, kell mellé még három dolog: gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat.

Tehát azok után, hogy tegnap elméletben „megtanítottalak” dekupázsolni lépésről-lépésre, ideje gyakorlatban is kipróbálni. Bár a felsorolásban nem írtam a tojást, mint felületet amire lehet a szalvétatechnikát alkalmazni, de a húsvét közeledtével adja magát az ötlet. Használj keményre főtt tojást, ami csak addig díszíti az asztalt amíg meg nem eszitek, vagy kifújt tojást ami akár évekig is megmaradhat és madzaggal vázába állított barkára is fel lehet akasztani.

 

forrás

Amire szükséged lesz hozzá

  • szép fehér tojások
  • mintás szalvéta vagy rizspapír
  • dekupázs ragasztó

Készülhet hungarocell tojásból, vagy sima barna tojásból is. Viszont ebben az esetben alapozó festékkel, le kell alapozni!

Elkészítés menete:

  1. Mosd meg a tojásokat és tedd félre őket száradni.
  2. Vágd ki a használni kívánt mintát és ne felejtsd el, ha szalvétát használsz, akkor csak a legfelső rétegre van szükséged, amin a minta is van
  3. Óvatosan kenj egy vékony réteg ragasztót a tojásra, helyezd rá a mintát és egy réteget a minta tetejére. Vigyázz nehogy elszakadjon.
  4. Ha megszáradt lakkozd le (vagy ha olyan ragasztót használsz, ami lakk is egyben, akkor azzal kend át)

 

forrás

Ha tetszett az ötlet oszd meg másokkal is. Ha te már elkészítetted nyugodtan tedd közzé a facebook oldalamon, akár élmény beszámolóval, nagyon örülnék neki.
Kövess Pinteresten és Instagramon sok egyéb ötletet is láthatsz