Ne csak karácsonykor. Ugyanis én és szerintem még sokan mások karácsonykor fedeztük fel ezt a csodát. Felüdülés volt a fogkrémes ablakdekoráció után, hogy csak fogtam egy filcet, rárajzoltam a mintát az ablakra és hihetetlen eredménye lett.

Ebben a bejegyzésben ötleteket adok, hogy mi másra lehet még használni a krétafilcet. És kicsit csalunk is azok kedvéért, akik nem tudnak rajzolni, de szeretnék használni ablakra.

A krétafilc anyukája és apukája a filc és a kréta (gondolom most mindenki őrülten megdöbbent). Filc formája van, ezért úgy lehet vele írni és rajzolni, mint az eredetivel ám ez nedves ronggyal egyszerűen letörölhető akár a kréta.

Ha kültéri vagy tartósabb használatra szeretnéd, akkor mindenképpen olyant válassz, ami csak lemosó folyadékkal törölhető.

Ha már közeledik a húsvét mi mással is kezdhetnénk, mint tojásokkal

forrás

Ha többféle színes krétafilcet haszálsz akkor még tavasziasabb és vidámabb lehet a minta

forrás

Természetesen lehet használni hagyományos táblára is. Ez azért jobb, mint a sima kréta, mert nem lesz poros a kezünk tőle, illetve a krétaport se lélegezzük be.

forrás

Tükörre is lehet írni/rajzolni vele, akár eskvői vagy buli dekoráció iskészíthető így. A fürdőszobábai tükör pedig vidám halacskás és tengeri motívumokkal dobható fel. Nézd meg hozzá a videót.

 

Tipp a csaláshoz. Ha nem vagy egy szabadkezi rajzoló baknok, akkor ablak felületnél nyugodtan ragassz a másik oldalra egy sablont, és úgy rajzold fel a mintát.

forrás

Ha tetszett az ötlet oszd meg másokkal is. Ha te már elkészítetted nyugodtan tedd közzé a facebook oldalamon, akár élménybeszámolóval, nagyon örülnék neki.
Kövess Pinteresten és Instagramon sok egyéb ötletet is láthatsz